fbpx

Vertragen om bij jezelf te komen

Wutah Coaching GoudaAuto

Vertragen geeft mij rust. Ik woon in het Groene Hart en dat besef ik mij niet altijd. Met de auto, fiets of lopend, dat is de manier waarop ik mij langzaam beweeg door dit schitterende gebied. Als ik met de auto rijd, is het moeilijk om je te focussen. Het gaat allemaal net iets te snel. Ik wil vertragen maar het verkeer niet ophouden. Ik kijk dan verder weg, vooral ook naar de mooie luchten. Vaak zet ik mijn auto ergens aan de kant om alles goed in mij op te nemen. Van jongst af aan denk ik in beelden en dit voedt mijn herinneringen. En als je, zoals ik fotografeert en schildert ben je altijd op zoek naar mooie composities.

 

Fietsen

Fietsend rij je alweer wat rustiger en zie je meer. Maar ik merk dat ik dan nog steeds te veel afgeleid wordt door het andere verkeer, zeker op de smalle B-wegen waar ik mij graag op begeef. Mooie plekjes passeer je dan nog steeds te snel. Dus vertragen en vaak teruglopen en kijken en dan een foto maken. Niet meer met die zware camera’s waar ik eerst mee werkte. Ik ben gelukkig met mijn smartphone en ben daardoor veel flexibeler.

Lopen

Lopend zie ik het meest. Door het vertragen, want zo zie ik dat, zie je veel meer. Meer oog krijg ik dan voor de schoonheid van de omgeving en de details. Ik maak gebruik van mijn magisch bewustzijn. Het helpt mij mijn denken de minimaliseren en helemaal op te gaan in wat ik op dit moment zie en voel. En als ik voel ben ik bij mijzelf, bij mijn Bron en dat leer ik van vertragen. Geen doelen maar gewoon doen wat je gevoel je ingeeft.

Fijne dag!


Walter Keyner Coach & Therapeut bij Wutah

Ik ben Walter Keyner, Coach en Hypnotherapeut bij Wutah in Gouda. Graag help ik je blokkades op te lossen en je balans weer terug te vinden én te behouden. Je bent van harte welkom voor een gratis intakegesprek om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Vul daarvoor het contactformulier in op de website, dan neem ik binnen 24 uur contact met je op. Nog meer inspirerende blogs vind je op mijn blogpagina

Wutah Coaching Gouda
Delen met je netwerk?

Plaats een reactie