fbpx

Gevoelig voor prikkels en nu?

Wutah Coaching Gouda

Gevoelig voor  prikkels

Als  HSP ben je gevoelig voor prikkels en daardoor raak je vermoeid, het  is goed om je af te zonderen. Vooral HSP’ers  en personen die in een fase van spiritueel ontwaken doormaken voelen die behoefte. Voor anderen is dat soms niet te begrijpen. Waarom blijf je er niet bij, het is toch gezellig? En natuurlijk is het gezellig, maar grijpt de drukte je soms naar de keel. Een vol hoofd en je voelt je niet op je plek.

Durf te kiezen

Voor anderen is het soms moeilijk te begrijpen dat je je opeens onttrekt uit een gezellige situatie. Je hoeft er ook niet lang tussenuit te gaan. Even naar het toilet, goed ademen en gronden en water drinken of over je polsen laten stromen doet al wonderen. Net zoals even een luchtje scheppen. Trek je niets aan van wat anderen van je denken. Het gaat uiteindelijk om jouw welzijn. Durf voor jezelf te kiezen!

Een HSP is eerder vermoeid

Je weet dat je uiteindelijk uitgeput raakt door al die prikkels. Als je het nog niet wist, dan weet je het nu. Je raakt als HSP eerder overprikkelt en vermoeid dan anderen. Alle input moet je verwerken en dat is zeer vermoeiend. Je ziet en voelt alles intens.  Dat is waar jij als HSP rekening mee moet houden om je goed te blijven voelen.

Creëer jouw magische plek

Wat ik zelf doe is dat ik in gedachte een plekje visualiseer waar ik naar toe ga en waar ik dan ook helemaal alleen kan zijn. Zonder verstoring van anderen. Mijn magische plek die alleen voor mij is en waar niemand mij kan vinden. Die plek kan ik waar ik ook ben oproepen in mijn gedachte. Ik ben even in mijzelf en kom met een glimlach weer terug. Probeer het een het helpt echt. Fijne dag!


Walter Keyner Coach & Therapeut bij Wutah

Ik ben Walter Keyner, Coach en Hypnotherapeut bij Wutah in Gouda. Graag help ik je blokkades op te lossen en je balans weer terug te vinden én te behouden. Je bent van harte welkom voor een gratis intakegesprek om te kijken wat ik voor je kan betekenen. Vul daarvoor het contactformulier in op de website, dan neem ik binnen 24 uur contact met je op. Nog meer inspirerende blogs vind je op mijn blogpagina

Wutah Coaching Gouda
Delen met je netwerk?

Plaats een reactie