Verwachting of vanzelfsprekend

Vakantie en de zon schijnt voor iedereenVanzelfsprekend gaat het licht aan

Wij verwachten dat dingen het doen waarvoor ze bedoeld zijn. Als we de lichtschakelaar overhalen, verwachten we dat het licht gaat branden. Smartphones en computers werken en communiceren snel ongeacht waar jij je bevindt. Als dingen niet doen wat ze moeten doen, kunnen we al snel geïrriteerd raken. Is het zo vanzelfsprekend dat al die techniek vanzelf werkt?

Welke verwachtingen staan jou in de weg

Verwachtingen hebben we allemaal. Maar hoeveel zekerheid geeft dat. Geen, kan ik je vertellen. Als je met je geld speculeert op de beurs verwacht je waarschijnlijk dat je er aan verdient en dat kan ook tegenvallen. Maar als je aan een topsporter vraagt wat hij of zij van de wedstrijd verwacht, zal er waarschijnlijk naar de vorm van de dag gekeken worden en ook hoe hij of zij zich voelt. Dat is dus al meer een verwachting waarbij je luistert naar je lichaam en daar een verwachting aan koppelt. En dat is wat we meer zouden kunnen doen.

Een verwachting uitspreken vanuit je gevoel en niet van wat wenselijk is of jou wellicht goed zou uitkomen, dat is een doelstelling gestuurd vanuit je ego. Een verwachting kan dus leiden tot een teleurstelling. En als je veel teleurstellingen hebt mag je bij jezelf te rade gaan in hoeverre je de lat niet steeds veel te hoog legt. Het is goed om af en toe de randen op te zoeken van je kunnen, het geeft een kick als je verwachting uitkomt.

Mijn inzicht

Wees ook realistisch en stel je verwachtingen op tijd bij, depressie en een negatief zelfbeeld (ik kan niets, ik ben waardeloos) kan je groei belemmeren.

Wutah zegt

Verwachtingen zijn te managen. Leg de lat voor jezelf maar ook voor anderen niet te hoog. Een te hoge verwachting leidt tot teleurstelling. Een redelijke verwachting geeft ruimte om verder te groeien.

Vakantie en de zon schijnt voor iedereen

Vragen?
Heb je een vraag over deze blog? Stuur gerust een bericht via het onderstaande formulier:

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie