Beter gronden op blote voeten

Gronden. Als het even kan loop ik op blote voetenBlote voeten

Gronden  doe ik door zoveel mogelijk op blote voeten te lopen. Wellicht ingegeven door mijn Indische afkomst. Het voelt gewoon beter. Schoeisel geeft mij het gevoel afgesloten te zijn, of zelfs opgesloten te zijn. De zomer is voor mij dan ook een prima periode om zoveel mogelijk op blote voeten te lopen, dus nog meer te gronden. Thuis zonder uitzondering, loop ik blote voeten. En in de zomer met blote voeten in slippers of makkelijk zittend schoeisel, waar ik als het even kan zo uit kan stappen.

Verbinding

Waarom voelt het beter? Je maakt met blote voeten direct verbinding met de grond waarop je staat. Dat doe je ook met schoenen, zou je kunnen denken. Maar met schoenen aan maken je voeten in eerste instantie verbinding met je schoenen en dan met de grond. Beweeg je voeten maar. Als je op de grond staat voel je je meer verbonden met de aarde, je bent gegrond. En  dat is goed om met beide voeten op de grond te blijven.

HSP

Zeker als je een HSP’er bent zul je regelmatig moeten voelen of je goed gegrond bent. Voor mij is dat een check die ik bijna automatisch uitvoer, gronden!. Je voert de energie en de prikkels af via je voeten de aarde in en voelt je daarna weer stukken beter.

Katwijk aan Zee

Zo was ik op het strand bij Katwijk aan Zee, lekker chillen en daarna met blote voeten over het strand. Voelen hoe de zandkorrels tussen je tenen omhoog komen. Voelen hoe het natte zand voelt en voelen hoe het zeewater over je blote voeten stroomt. En vooral genieten van een schitterde zonsondergang. Helemaal in het moment én op blote voeten.

Fijne dag!

Wutah

Delen met je netwerk?

Plaats een reactie